top of page
rcdekker

De allereerste Amsterdamse Rubber WALK.

De Rubber Bunch is een fijne community aan het worden. Ontzettend dankbaar ,want dat is waar ik , Iris, de afgelopen jaren met veel plezier en toewijding naar toe heb gewerkt. Om zo nu en dan weer eens wat leuks te organiseren deed ik een paar maanden geleden een oproep, met de vraag wat een leuke toevoeging zou kunnen zijn aan de Rubber Bunch activiteiten. Er kwamen veel reacties, varierend van een boottocht, een etentje tot zelfs een mini vakantie in rubber. Het een nog origineler dan het ander. Wat wel duidelijk was, is dat het thema “Latex in het openbaar” als een rode draad door de inzendingen heen liep.

 Het resultaat hiervan is dat, na het nodige georganiseer en nadenken,  op 20 juli, de eerste Rubber Bunch Rubber WALK plaats vond.  Met steun van Rubber Fun, de ideale (web) shop voor latex liefhebbers,  (https://rubberfun.nl/en/)  kon ik het idee vorm gaan geven.  Namelijk een stadswandeling in latex door het oude centrum van “mijn” stad; Amsterdam. Om een en ander goed te laten verlopen konden we rekenen op Club Akhnaton,  waar tevens de Rubber Bunch PARTY wordt georganiseerd (https://www.akhnaton.nl/) . Aldaar kwam de een na de andere (soms wat schuchtere) latex liefhebber aan, en kon men binnen, in een prive ruimte omkleden.

Het was de heetste dag van het jaar maar dat liet de deelnemers niet afschrikken. Maskers, catsuits, de meest uitzinnige outfits waren uit de kast gehaald. Ondanks een grote ventilator liep ook binnen de temperatuur al snel op tot een subtropisch niveau.  Toen iedereen omgekleed was, gingen we op pad. We werden vergezeld door drie grote kerels die als “bodyguards” fungeerden.

Ik moet zeggen dat ik het ongelooflijk dapper van iedereen vond om zo, full in rubber, de straat op te gaan. Voor velen een ongelooflijke uitdaging, maar tegelijkertijd ook een waanzinnige kick om dit, zo met z'n allen te doen en te durven.

De zon zinderde op het latex, het zweet gutste over de Amsterdamse straten, maar WE DID IT. We hebben laten zien hoe cool (niet koel, maar wel cool dus) rubber is en de mensen die het dragen. Overal waar we voorbij kwamen zorgden we voor opschudding. Terrassen vol mensen draaiden zich om, mensen juichten ons toe en sommigen begonnen spontaan te klappen.

Op de Dam (en op diverse andere plekken) stonden we even stil voor een groepsfoto en niet alleen onze fotografen gingen los, ook de nodige toeristen begonnen plaatjes te schieten.

Omdat de meesten hoods droegen (en sommigen zelfs nog gasmaskers daar overheen) en we het erg heet hadden,werd het halverwege hoog tijd om even op te frissen. Dat kon bij een van mijn favoriete shops van Amsterdam: SMART Fetish en Fantasy, de speciaalzaak voor BDSM toys en handgemaakte zwepen, boeien en collars. De ijsjes, ijsklontjes en flesjes water die aangedragen werden, waren zeer welkom, en hard nodig om een klein beetje bij te komen van de extreme hitte.

Hierna was het nog maar een Kleine afstand, terug naar Club Akhnaton waar we op het terras neer streken, voor een drankje en bitterballen. Binnen was het voor de deelnemers mogelijk om te poseren in de speciaal voor dat doel geinstalleerde photo booth. Fotografe Rosa, gespecialiseerd in fetish fotografie, maakte zo van ieder afzonderlijk een mooi portret.

Ik kan niet anders zeggen, dan dat het een hele bijzondere dag was.Onder de groep heerste een sfeer van saamhorigheid, vertrouwen en gelijkgestemdheid. Ook degenen die alleen waren gekomen, hadden snel aanspraak en niemand hoefde zich eenzaam of buitengesloten te voelen.

Het was een prachtige kleurrijke optocht van leuke, enthousiaste rubber liefhebbers.

Met de Rubber WALK hebben we als Rubber Bunch community laten zien dat rubber leuk, mooi en plezierig is. Op deze speciale dag heeft Amsterdam daar een klein beetje van mee kunnen genieten, en wie weet, misschien hebben we hiermee ook anderen de boodschap kunnen meegeven dat je mag zijn wie je bent en dat je je mag kleden zoals jij dat wilt. Sterker nog, wees trots op wie je bent!

Na deze succesvolle eerste WALK is het duidelijk; dit gaan we nog eens doen, maar dan met een NOG grotere groep (en dan hopelijk met iets mildere temperaturen).

Irresistible Iris




863 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page